الجمعة، 5 أغسطس 2011

{ الفراشات } حلوياتى لاحلى حلى (مشاركه تشجيعيه) (من مطبخ خوخه 25)



949.gif

PMessenger---1885047E

 

اضغط هنا >> لزيارة صفحتي على مركز

4shared


 
 
حلويات بسيطه وسهله وخفيفه وما تاخد وقت




حلى الكوب

























حلى سهل جداااااااااااااااااااا وما ياخد وقت ابداااااااااااااااااااااا والنتيجه مزهله



المقادير



4 ملعقه كبيره مليانه دقيق ( ملعقه الاكل )


4 ملعقه كبيره سكر مطحون ( ملعقه الاكل ) انا وضعت 2 ملعقه فقط


3 ملعقه كبيره كاكاو بودره


3 ملعقه كبيره شيكولاته نوتيلا (بحراره الغرفه )


3 ملعقه كبيره حليب سائل يمكن يحتاج ملعقه زياده حسب سمك العجينه


3 ملعقه كبيره زيت


1 بيضه مع نص ملعقه صغيره فانيلا


1 ملعقه صغيره بيكن بودر




الطريقة



يضرب البيض مع الفانيلا بالمضرب السلك اليدوى عادى ما يحتاج لعجانه







ثم نضع النوتيلا ونضرب







ثم نضع باقى المقادير كلها ونضرب بالمضرب السلك حتى يتجانس الخليط







وتكون بهذ الشكل








توضع فى قوالب صغيره قوالب تصلح لدخول الميكرويف







نضع الخليط نصف القالب فقط لانه ينتفخ بعدين


وهذا المقدار يكفى لعمل 6 قوالب






تدخل الميكرويف لمده دقيقه واحده فقط لكن لا ندخل الميكرويف اكتر من 4 قوالب فقط فى المره الواحده








هنا بما خرجت من الميكرويف شوفوا كيف انتفخت الكيكه








تزين حسب الرغبه





هنا زينتها بالكريمه والفراوله





وهنا زينتها بالايس كريم والفسدق






وهنا زينتها بالسكر البودره والشيكولاته





وهنا جاهز للهجووووووووووووووووم






شوفوا من جوه كيف هاشه ولذيذد
















حلى سهل جدااااا وما بياخد وقت ابدا اكتر من خمس دقائق ويكون جاهز
يعنى ينفع للزنقات او جالك ضيوف فجاه وطعمه جدا جدا رااائع جربوه على ضمانتى

اتمنى ينتال اعجابكم




فاصل ونواصل لا تروحوا بعيد



اللقيمات او لقمه القاضى او الزلابيا

تعددت الاسماء والمعنى واااااااااااااااحد

بطريقه سهله وبسيطه جدا وممكن تفريزها لرمضان باذن الله












المقادير


3 كوب دقيق
1 بيضه - ذره ملح
1 ملعقه كبيره خميره فوريه
1 ملعقه صغيره سكر
1 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه ومهروسه
ماء دافىء للعجن حسب العجينه يمكن كوب ونصف يمكن اكتر او اقل حسب الدقيق

الطريقه

توضع كل المقادير مع بعض فى العجانه





يوضع الماء الدافى وتعجن حتى تتكون عجينه لزجه لا تكون خفيفه ولا سميكه





هنا شكل العجينه بعد العجن تغطى وتترك لتخمر وتتضاعف حجمها





هنا شكل العجينه بعد ما خمرت





تشكل بالملعقه الصغيره وتقلى فى زيت غزير على نار هاديه





اول ما الحبه تنتفخ فى الزيت وقبل ما تتحمر تماما ترفع من على النار وتوضع فى مصفى





تترك لتبرد تماما وتوضع فى اكياس نايلون
ممكن تحفظ فى الثلاجه لمده اسبوع ولو فى الفريزر لمده شهر






وعندما تحبى تستعمليها فى اى وقت تخرج من الثلاجه وتوضع فى الزيت مباشرتا




هنا بعد التحمير





تسقى بالشيره البارده






وانا حبيت اقدمها بطريقه جديده ومختلفه وضعتها بعصيان الشيش طاووك للتغير





شوفوا من جوه كيف هاشه ولذيذه








اتمنى تعجبكم وتجربوها
وخصوصا تفريزها لرمضان سهله جدا وموفره جدا فى الوقت




فاصل ونواصل لا تروحوا بعيد

كب كيك

حبيب الملايين























المقادير


3 بيضات \ فانيلا
1 ونص كوب سكر
3 \4 كوب زيت
1 كوب حليب
2 ونص كوب دقيق
1 ملعقه كبيره بيكون بودر
2 ملعقه كبيرة كاكاو بودره - ملون طعام



الطريقة


يضرب البيض مع الفانيلا والسكر جيدا ثم يضاف الزيت ويضرب ثم يضاف الدقيق بالتبادل مع الحليب وتقسم العجينه 4 اجزاء يوضع جزء فيه كاكاو والباقى كل جزء ملون طعام
ويوضع فى قوالب الكاب كبك

ويزين بالكريمه والشيكولاته الفرماسيل او حسب الرغبه














خلاص خلصنا الحمد لله

اتمنى ينال اعجابكم وتستفيدوا بالوصفات



ولا تنسونى من الدعوااااات


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق